רן ורדי על קולינריה צרפתית ומעבר

10 טיפים קולינריים למטייל בפריז

חובבי אוכל ומטיילים בפריז? גזרו ושמרו.
סיור קולינרי בפריז

10 טיפים קולינריים למטייל בפריז

חובבי אוכל ומטיילים בפריז? גזרו ושמרו.

עשר העצות לקוחות מתוך “דף העצות והטיפים הקולינריים לפריז”, דף ארוך ומשמעותי המכיל עשרות רבות של עצות חשובות ותובנות קולינריות ייחודיות שנתגבשו אצלי לאורך שלושים שנות פריז בחיי, מדובר בדף בונוס המצורף לאפליקציית ההמלצות הקולינריות שלי לפריז.
בכוחו של דף המלצות זה לשפר משמעותית את החוויה הקולינרית שלכם את פריז, לפעמים די בעצה אחת כדי להפוך חווייה מכישלון להצלחה.

- 1 -

כשאתם מתכננים את הנסיעה לפריז, השתדלו להמנע מימי שני, בימי שני רוב הקולינריה סגורה בעיר (מסעדות וחנויות).

- 2 -

שולחן במסעדה בפריז, בכל הרמות, יש להזמין 3-4 שבועות מראש. אל תפתעו כשנזכרתם ברגע האחרון ולא מצאתם מקום היכן שרציתם, גם מחוץ לעונת התיירות.

- 3 -

לא לקנות קראוסון ירחי מעוקל בפריז, זהו Croissant ordinaire, קרואסון העשוי ממרגרינה!

- 4 -

פריז היא הבירה הקולינרית של העולם, יש בה עשרות מסעדות מופלאות. אבל פריז עם 20 מיליון תיירים בשנה היא גם הכוכבת של מלכודות התיירים ומקבץ המסעדות הרעות מהגדולות בעולם ורבים חויים זאת. לכן למסעדה בפריז נכנסים רק עם המלצות איכותיות ומעודכנות של יודעי דבר אמיתיים. בפריז לא בוחרים מסעדה אקראית או שמים מבטחכם בגוגל או טריפ.

- 5 -

אם נקלעתם לסיטואציה, אתם ברחוב רעבים ולא הזמנתם מסעדה. התרחקו מאזורים תיירותיים, לכו על מסעדה קטנה עם תפריט קטן שיש בה הרבה סועדים, רצוי צרפתים, צרפתים בחליפות בצהרי יום אלו עובדים בהפסקת אוכל וזה סימן חיובי, תפריט בצרפתית ולא בחמש שפות (עדיף לא לדעת מה אתם אוכלים מאשר לאכול רע), ולעולם לא מסעדה המציגה תפריט תמונות. ועוד טיפ שנכון תמיד ובכל מקום, מסעדה שהריחות בה טובים.

- 6 -

טיפ במסעדה בצרפת כלול בחשבון על פי חוק, בין אם זה כתוב בחשבון ובין אם לא. לא מצפים מכם כאן להשאיר טיפ, אולם הדבר אפשרי במידה והרגשתם שמגיע אקסטרה עבור שירות יוצא דופן.

- 7 -

יוקרה בזול – בחלק ממסעדות שלושה כוכבי מישלן ניתן למצוא דילים של ארוחות טעימות מצומצמות תפריט בצהרי היום. פעמים רבות זו עסקה נהדרת שמאפשרת לכם לחוות מסעדה מהטופ העולמי במחיר אפשרי.

- 8 -

גבינות בצרפת קונים רק בחנות גבינות, לא בסופרמרקט ולא בדוכן לא מוכר בשוק, יש לכך מספר סיבות קריטיות ולא אכנס לזה כאן. כשנכנסתם לחנות הגבינות, דברו עם המוכר, אמרו לו מה אתם מחפשים, מה אתם אוהבים, ומתי אתם צפויים לאכול את הגבינות, הוא כבר יתאים לכם גבינות נכונות.

- 9 -

קניות בשוק אוכל: לבוא מוקדם 8-9:00 בבוקר, אחכ הדוכנים מתרוקנים מהדברים הטובים, לעשות סיבוב התרשמות מלא לפני שרוכשים, ראיתם תור? לעמוד בתור, יש סיבה חיובית לתור, לשים לב מה הצרפתים שבתור לוקחים ולהתעניין, לא לגעת בידיים, המוכר יתן לכם, לדבר עם המוכר, לשאול, הוא ישמח להדריך מה לקחת, איך להכין וכו. שוק הוא המקום היחיד בצרפת בו כדאי להביא מזומן, עדיין יש בעלי דוכנים שלא מכבדים אשראי. לחפש דוכנים של יצרנים ארטיזנים, מבחר קטן, היצרן עצמו מוכר, אלו ישמחו לספר על עצמם ועל המוצר ויעניקו לכם חוויה מאלפת.

- 10 -

בכל מפגש עם מוכר או מלצר, חשוב ביותר לפתוח ולומר בונז’ור Bonjour, זה גם בוקרטוב וגם שלום, זה חלק מהותי מכללי הנימוס הצרפתים, צרפתי יפגע אם לא תעשו זאת, זה מעליב, ולכן זה כרטיס הכניסה שלכם לשיח חיובי עם נותן השירות, גם אם אינכם דוברים את השפה, זה בסדר גמור לומר בונז’ור ולהמשיך באנגלית.

שתהיה לכם חווית פריז נפלאה
שלכן, רן 

4 תגובות

  1. וואו,טיפים מעולים וסקירה מורכבת על פריז.
    תודה לך מקרב לב,אשמור את הטיפים בטוחה שיעזור מאוד.

  2. נחמד מאד הבלוג שלך. נשתמש בעצות, בתקווה שההמלצות שלך על מסעדות, יותר מוצלחות מההמלצות של החבר שלך מפרנקופילים אנונימיים( המסעדות הכי גרועות שאכלנו בהן אי פעם)

    1. הי אורית, לא בטוח אם זו את אבל הכרתי אורית הרצוג שישבה איתי במותב בית הדין לעבודה
      פרנקופילים אנונימיים בלוג המתמחה בתרבות, היסטוריה ומידע כללי על פריז וצרפת, לא מתמחה בקולינריה, זה בדיוק המשלים שאני :+)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לרשימת הדיוור של הבלוג, וקבלו כתבות חדשות לתיבת המייל שלכם

אולי תאהבו גם...

דילוג לתוכן