רן ורדי על קולינריה צרפתית ומעבר

Ankarsrum המיקסר שנולד ללחם

לאחר שנים של מפח נפש בעיבוד בצקים במיקסרים ביתיים, גיליתי את האור, לא זול, אבל לאופי הלחם שבינינו זה כלי חובה.
מיקסר Ankarsrum

Ankarsrum המיקסר שנולד ללחם

לאחר שנים של מפח נפש בעיבוד בצקים במיקסרים ביתיים, גיליתי את האור, לא זול, אבל לאופי הלחם שבינינו זה כלי חובה.
מיקסר ללחם
מיקסר ללחם

לרובנו יש מיקסר ביתי כלשהו במטבח, צאן ברזל של אפייה, קונדיטוריה, בצקים, קצפות ושאר אבות המזון של כל מה שאנחנו אוהבים.
אחת התופעות המוכרות לכל מי בינינו שאופה לחמים מכל סוג ומתעסק הרבה בבצקים, היא המגבלה של המיקסר הביתי ביכולת “לסחוב” בצקים, מגבלת נפח בצק ללישה, מגבלת כמות בצקים ברצף, מגבלה בלישת בצקים כבדים. הסיפור הוא פשוט, מיקסרים ביתיים, וזה ממש לא משנה איזו פירמה, אינם מותאמים לעבודה עם בצקים, המנוע שלהם חלש מדי והקערה קטנה מדי.

לא מעט אופים ביתיים שרפו מנוע מיקסר לאחר זמן של עבודה עם בצקים, וכן, גם לי זה קרה. הפעם היה זה קנווד Kmix, בעבר היה זה קיצ’נאייד, כולם מעוצבים, צבועים, דקורטיביים ויודעים לנפח קצפות וללוש בצקים נוזליים, אבל ברגע האמת בהתמודדות עם בצקים אמיתיים, הם שובקים חיים.

את התיסכול שלי כתבתי בפוסט לפני מספר חודשים בעמוד הפייסבוק של הבלוג, עת הקיימיקס האחרון שלי נפח את נשמתו תחת עומסי בצקים, והשאלתי את הקנווד של אימי שנרכש בחו”ל באמצע שנות השישים של האלף הקודם, הוא אגב עדיין עושה חייל.

.

וזה היה הרגע שידעתי שאני זקוק לשינוי, כבר שנתיים הסתובבתי עם המתכון לפתרון ביד, והנה ההזדמנות להוציא לפועל הזדמנה בפני.

הזמנתי את המיקסר הביתי שנחשב כאולטימטיבי ללישת בצקים, 6230 Ankarsrum, חיה שונה מאד מכל מה שהכרתם, הן באיכויות, הן בעיצוב והן בטכנולוגיה. מיקסר שמיוצר במפעל קטן בשבדיה, מפעל שעובד משנת 1940, ייצור בעבודת יד, המכשיר רובו מתכת, כמעט ואין פלסטיק, עיצוב רטרו, מנוע מפלצת, גם בעל כח אדיר וגם שקט בעבודה, תמסורת ישירה מהמנוע לרכיבים המסתובבים ללא שרשראות ורצועות, החלקים מיוצרים באיכויות גבוהות, גימור איכותי מאד, קערה גדולה, יכולת לסחוב בקלות בצק כבד ומאסיבי במשקל 5 קילו. אחריות לשבע שנים. ורסטיליות ויכולת להרכיב עליו מיכשורים שונים לעבודות שונות בתוספת מחיר.

המיקסר עצמו בנוי הפוך ממיקסרים מוכרים, מנוע תחתון, הקערה מסתובבת ולא המלוש, מגיע עם מלוש לבצקים רכים, מלוש לבצקים כבדים, מלוש לבצקים נוזליים ומקציף כפול, קערת נירוסטה לבצקים וקערת פלסטיק להקצפות, חוברת מתכונים בכריכה קשה, והמון אופי.

אז לאחר לא מעט לבטים וסקירת סרטוני וכתבות חוות דעת מחו”ל, רכשתי אותו, ולקחתי על עצמי חודשיים עבודה לפני שאני יושב לכתוב לכם חוות דעת.
בחודשיים הללו המכשיר עשה הכל, והוא עובד יוצא מהכלל, קצפות, בצקים רכים, ובצקי לחם מסוגים שונים בכמויות שונות כולל על גבול סף הקיבולת של הקערה, המכשיר לא מתעייף, הבצק מאסיבי וכבד ככל שיהיה כלל לא מזיז למנוע האימתני הזה. אבל יותר מהכל חשוב להבין שזה מלוש ולא מיקסר, הוא בנוי אחרת ופעולת לישת הבצק נעשית בדומה למלושים מקצועיים במאפיות, הבצק נמתח (ולא מסתובב כמו במיקסר רגיל) ופיתוח הגלוטן נהדר, מתקבל בצק ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר המוכר לנו במיקסרים הביתיים הקונבנציונליים. 

חשוב גם להבין את הנוחות בעבודה עם מיקסר הפתוח למעלה, ולכן נוח מאד להוספת חומרים בזמן עבודה, ולא מגביל את פעולת הוספת מוצקים, אבקות ונוזלים לקערה בזמן לישה כמו במיקסרים קונבנציונליים בעלי זרוע לישה עם מנוע עילי הממוקם מעל לקערה.

לסיכום אומר שאני מאושר עם מכשיר ה-Ankarsrum שרכשתי, כמי שאופה לחמים הוא מתאים לי ככפפה, נותן עבודה על כמויות גדולות וללא מגבלה, ומוציא בצקים טובים יותר מההמוכר לי בעבר. יש תהליך הסתגלות למכשיר, יש טכניקת עבודה איתו שצריך ללמוד אותה, אבל זה ממש לא מסובך ויש סרטונים רבים ביוטיוב לטובת העניין, ואתה גם מקבל את חוברת ההסברים עם קישורים לסרטונים והכל כבר מתוכנן שתתמודד בקלות.

השורה התחתונה שלי – מכשיר חובה למי שאופה לחמים בבית. נקודה.

.

חודש ימים עשיתי שיעורי בית עד שהחלטתי לרכוש אחד כזה. המחיר בארץ שערורייתי, 4,980 ש”ח, וכיוון שהיבואן הישראלי מייבא גם מותג שהוא מכנה Davo, יש המכנים את המיקסר הזה כסוג של Davo, טעות.

כדאי לדעת שבמדינות מערב אירופה הוא נמכר בפחות מחצי מחיר, למשל בפריז בחנות לגמרי לא זולה כגאלרי-לפאייט הוא נמכר ב-2,300 ש”ח (וזה עוד לפני שהזדכתם על המע”מ בשדה התעופה). וגם אם תרכשו דרך Amazon תוזילו כאלפיים שקל ממחיר היבואן בישראל. רק הערה אחת חשובה – אם אתם מזמינים מחו”ל, וודאו שהמכשיר שאתם רוכשים עם חשמל 220V ולא חשמל אמריקאי 120V.

הפתרון הזול ביותר הוא לרכוש באירופה ולהביא בעצמכם, האפשרות השניה היא להזמין ב-Amazon של אחת ממדינות אירופה (צרפת או איטליה למשל, ולא Amazon ברירת המחדל שהנו אמזון אמריקאי והמוצרים בו בדרך כלל מותאמי חשמל ארה”ב), למשל:   amazon.fr

.

אם תשאלו אותי, לאחר חודשיים של עבודה עם המכשיר, עבור מי שמתעסק הרבה עם בצקים בבית, הוא לגמרי שווה הן את המחיר והן את הטרחה הכרוכה בלהשיג מכשיר כזה במחיר סביר.

אז זו המלצתי, חשבתי שזה כלי שראוי לכתבה, שחשוב להביא לידיעת הישראלים הרבים שהחלו לאפות לחמים בבית בשנתיים האחרונות, כי זה הולך לשנות לכם את החיים  🙂

מיקסר Ankarsrum
מיקסר Ankarsrum
מיקסר Ankarsrum

35 תגובות

  1. גם לי יש את המיקסר 6240 מדהים
    אבל איך משתמשים לפחזניות?
    ובאמת נשפך הקמח שאני שמה 2 קילו מה לא בסדר?

    1. לפחזניות השתמשי בכלי שדק המיועד לעוגיות.
      כשאת שמה שני קילו קמח הסירי את המרית הלבנה שהמגרדת את הבצק הדפנות הסיר ותעבדי בלעדיה

  2. האם המיקסר מתאים גם לכמות של חצי קילו והאם הוא מתמודד עם כמיות קטנות?

  3. תודה על הפירוט
    לא ראיתי וו גיטרה במכשיר לפני שאני קונה רוצה להבין איך מכינים בצקי עוגיות כמו עוגיות חמאה ו/ מגולגלות וכו
    לא שמרים …
    אשמח להסבר אם המיקסר מתאים

  4. אני מעוניין לדעת האם מסובך לקלוט את המכשיר ללה הדרכה, כי ליבוא המקביל יש מחיר זול בהרבה רק שזה ללא הדרכה

  5. שאלה
    האם התוצאות במיקסר הזה ממש ייחדויות מכל לישה אחרת? (ידנית או מיקסר רגיל כמו קנווד למשל?)
    האם הוא מוצלח במיוחד בבצקים בעלי תכולת מוצקים גבוהה, או שגם בבצקים דלילים יחסית הוא מראה תוצאות ייחודיות?
    האם שווה להשקיע בכלל?

  6. תודה על המידע.. ושאלה – מהי כמות הקמח המינימלית האפשרית לתוצאה טובה?

  7. יש לי את המלוש הזה ונניח בהכנה של בצק בבקה הוא לא עושה את העבודה הבצק נתי ומסתובב סביב עצמו בכלל מסורבל לא מובן ויקר להחריד
    אני מאוד מקווה שאני הוא הבעיה ולא המלוש הלא מובן הזה

    1. ממליץ לך להביט בסרטונים ביוטוב אודות אופן השימוש, יש עקומת לימוד בשימוש במלוש ואתה צריך להבין כיצד לתפעלו נכון לסוגי בצק שונים. אחרי שלמדת זה ללא תחליף

  8. אם אני קונה באמזון איפה אני יכולה לקבל הוראות הפעלה בעברית? ויש אחריות?

    1. לא תקבלי הוראות הפעלה בעברית, ולגבי האחריות ביבוא אישי – יש לבדוק עם היבואן בארץ, לדעתי הוא מחוייב אבל תבדקי לפני שתרכשי.

      1. טוב, אז אחרי מלא שעות של התלבטות ואחרי הפוסט המשכנע שלך קניתי את המיקסר המדובר ואני ממש מאוכזבת. מה אני לא עושה טוב?
        ניסיתי גם בוו לישה וגם ברולר. לשתי 10 דקות ו20 ואפילו 30 דקות ועדיין לא מקבלת בצק עם גלוטן מפותח כמו שהייתי מקבלת בבוש. האם אולי אני לא אמורה לקבל את זה. בבוש ובקנווד הייתי יכולה בסוף הלישה למתוח את הבצק עד אין סוף והוא לא היה נקרע. פה גם אחרי לישה של 20 ו30 דקות זה לא מתקבל. ברגע שאני מנסה למתוח את הבצק הוא נקרע.
        מה אני לא עושה נכון?
        אני כבר שוקולת להחזיר ולקנות בוש. שאמנם נשבר אחרי כמה שנים אבל היו יוצאים בצקים מושלמים.

        1. הי חני, ממליץ לך לחפש ביוטוב סרטונים שממחישים את טכניקות ההפעלה של המכשיר, זה ימחיש לך אם את עובדת נכון או לא.
          חד משמעית הוא מפיק בצקים משובחים בעבודה נכונה

    2. יש קבוצה של בני בוחניק, i need it. אחת לכמה חודשים מפרסם את המיקסר במחיר של 2999 ש”ח,דרך אמזון. קניתי דרכו

    1. יש טכניקה שלומדים אותה איך לתפעל את המיקסר הזה ביעילות עם בצקים שונים, הזזת הזרוע נועדה להניע את הבצק בעיקר בשלבים הראשונים טרם התגבש

  9. רן שלום
    סליחה על השאלה החצופה האם ייבאת את המיקסר מחו”ל דרך איזה אתר.
    בברכה
    אבי שטיין

    1. הי אבי,
      רכשתי בחו”ל ולא דרך אתר.
      כפי שכתבתי בכתבה, מי שמעוניין לרכוש באתר אני ממליץ לו לעשות זאת דרך אמזון של אחת ממדינות אירופה.

  10. איך המידות החיצוניות של המחקסר הזה ביחס למכשירים המקובלים?
    באיזה תנור אתה אופה את הלחם המדהים שלך?

  11. שלום רב, גם אני רכשתי את המיקסר הזה ועדיין לא מצליחה לגמרי להבין מתי אני משתמשת במלוש שנראה כמו זרוע ממתכת ומתי במלוש מהפלסטיק הלבן. אשמח לתובנות ?
    תודה טלי

    1. בזרוע את משתמשת לבצקי לחם ולשמרים כבדים, לבצקים רכים יותר ולעתירי חמאה בפלסטיק הלבן. עם המיקסר קיבתי חוברת ודף עם ברקוד לסרטוני הדגמה

        1. היי רן ורדי, קניתי את המיקסר הזה באילת ב2670 שח, רציתי לדעת בבקשה למה כשאני שמה שני קילו קמח הבצק מתחיל להאסף לי ליד הזרוע של המיקסר ונשפך החוצה… מה אני עושה לא טוב?

          1. הי דליה, צריך ללמוד לעבוד עם המיקסר, ממליץ לך לצפות בסרטונים שיוטיוב שממחישים היטב את שיטות העבודה. זה יפתור לך את הבעיה.
            בגדול הזרוע מתנייעת ומשתמשת בה ובכף הפלסטיק המצורפת כדי לעבד את הבצק כהלכה.

      1. שיטת הלישה בשוודיה (ארץ הייצור של המשיר) שונה ממה שמקובל בעולם בכלל ובארה״ב בפרט. בשוודיה משתמשים ברולר לצורך הלישה עבור כל סוגי הבצקים. כדי להתאים את המכשיר לקהל בארה״ב הוסיפו את המלוש המתכתי.
        בשל כך, אפשר לעבוד עם שניהם עם כל סוגי הבצקים, כל אחד לפי מה שנוח לו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לרשימת הדיוור של הבלוג, וקבלו כתבות חדשות לתיבת המייל שלכם

אולי תאהבו גם...

בריסל | ה-מסעדה בעיר

המסעדה המדוברת ביותר בבריסל בימים אלו, מסתבר שנחשבת ובצדק לארוחה מהטובות ביותר בעיר.

באשר

לעולם בעקבות הריח

חנות הגבינות המובילה בישראל, סיפור סינדרלה שהחל בדוכן בשוק מחניודה, והתגלגל לרשת סניפים ומעל אלף גבינות ביבוא עצמי.

דילוג לתוכן